Välj en sida

Pressmeddelande

Vi vill skapa ett nytt filmkvarter

Nu skapar produktionsbolaget Tant Sara Motion Pictures en filmhubb i centrala Örebro, ett stenkast från slottet.
– Efterfrågan på rörligt material bubblar över i hela landet och här i Örebro har vi fantastiska möjligheter för att producera enkelt och smidigt. Det finns ett behov av att förlägga produktioner utanför de största städerna, menar Sara Blomqvist, vd för Tant Sara.

I korsningen Olaigatan och Slottsgatan ligger ett litet, litet hus som knappt syns från trottoaren. Men sneglar du in mellan murarna så finns det där, Tant Saras nya kontor.

– Jag kände direkt här vill jag vara! Det är ett fantastiskt mysigt hus och det är ju mitt i stan. Efter att hyrt in oss på ett kontorshotell kändes det naturligt att skaffa något eget, något som blir Tant Sara på riktigt, berättar hon.

Spotlight på Örebro
Tanken med flytten är så mycket mer än bara ett kontor. Tanken är att låta hela kvarteret andas film, att sätta spotlighten på Örebro som ett starkt center för filmproduktion i Mellansverige.

– Örebro har ett perfekt läge med korta avstånd, det är enkelt att producera här och vi har en entusiastisk filmpublik. Dessutom finns det ett behov att kunna förlägga produktion utanför Stockholm, Göteborg och Malmö, menar hon och fortsätter:
– Tanken, på sikt, är en större studio med möjlighet att bygga upp scenografi för olika typer av produktioner. Att kunna producera format som passar allt från de stora kanalplattformarna till sociala kanaler. Dramaserier, dokumentärer eller barnprogram, här har vi möjlighet att växa och skapa film som vilket större produktionsbolag som helst.

Öppnar upp biofönstret
Och granne med det lilla huset bakom den där muren ligger inte bara citykärnan och stadspulsen utan även Bio Roxy. En del i det hela blir att använda biofönstret för beställningsfilm.

– Nästan all film vi producerar är värd att se på storbild, men oftast levererar vi för distribution online vilket innebär att vi bara tittar på det i våra egna skärmar. Det vill jag ändra på, både för vår egen del och för våra kunders del. Låt oss se mer film tillsammans!

Redan 6 april blir det visning av filmen ”Happiness comes slowly”, en film om vikten av tidiga samordnade insatser för att främja psykisk hälsa för barn och unga. Kommunerna i Lekeberg, Askersund, Hallsberg och Kumla har gått samman som beställare. Premiärvisningen sker i ett hybridevent på Bio Roxy tillsammans med Region Örebro Län, med filmvisning och samtal om just psykisk hälsa för barn och unga.

– Det känns roligt att det blir verklighet, en biovisning för kommunernas medarbetare kommer gynna syftet med filmens syfte ordentligt, menar Sara.

”Når fram och når in”
Filmen har, vilket genomsyrar all produktion från Tant Sara, det genuina berättandet och en nära kontakt med verkligheten.

– Vi har kunskapen, erfarenheten och tekniken för att skapa riktigt bra film men framför allt är vi starka på storytelling. För oss handlar det alltid om att inte bara nå fram utan att nå in.

Vår webbplats använder Cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du villkoren för dessa.