Välj en sida

Han är Örebrosonen som skrattar åt subtila undertoner i actionfilmer. När han själv får bestämma är det manus och koncept som får ta form. Nu testar han på hur det är att skapa berättelser för film från idé till färdig produkt, hos Tant Sara.

Hej Albin, vem är du?
Albin Levinsson heter jag och jag är född och uppvuxen här i Örebro. Otroligt hemkär, det står jag för. Jag tar livet lite som det kommer och just nu pluggar jag filmprogrammet på Örebro Universitet där jag har min praktik förlagd på Tant Sara Motion Pictures.   

Det låter spännande, vad får du göra där då?
Allt möjligt. Spåna idéer, vara med på inspelning, redigera och ta fram musik till våra filmer exempelvis. Det är väldigt roligt och framför allt varierande. Ibland är det lite mer tidspress på inspelning och ibland bara en lugnare dag på kontoret, jag får prova hur det är att jobba i branschen och jag utvecklas som person. 

Varför just film och rörligt?
Bra fråga. Jag insåg det ganska sent men intresset började tidigt. Pappa visade mig humorfilmer med Galenskaparna när jag var liten och det lade grunden till att jag verkligen gillar humor. Det bästa är när scener blir knäppa. Jag är en ganska lättsam person som också skojar mycket i livet och jag älskar att kolla på humorsketcher på Youtube. Det är kul att spåna fram idéer och roliga koncept och jag tycker om att fundera ut hur vi kan omsätta det i film. Det vore en dröm att fortsätta jobba med film.

Så du gillar humor, när skrattar du som mest då?
Jag tycker om små, subtila detaljer. Undertoner liksom. Och komedi och action ihop, det är när man blandar dem som det kan bli väldigt roligt. Som i “Guardians of the Galaxy” exempelvis, det är så lättvindigt presenterat även om det som händer är storskaligt. 

Det är kul att titta på!

Snart är praktiken slut, men du ska ju köra lite eget företagande nu så det blir mer film, eller hur?
Ja, exakt. Jag har fått med mig ett bra arbetssätt från Tant Sara och många bra verktyg, exempelvis när det gäller redigering. Så nu ska jag försöka göra film på heltid, jag hoppas på att min frisör kan bli min första kund!

Vår webbplats använder Cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du villkoren för dessa.