Välj en sida

Nyhet

I huvudet på Julia Hellgren 

Hon flyttade från lilla Björbo i Dalarna till Örebro för att plugga film. Genom kärleken till film har hon nu hittat en ny inriktning i yrket, en lika filmintresserad sambo och inte minst en praktikplats på Tant Sara.

Hej Julia! Vad snurrar i ditt huvud just nu?
– Just nu är huvudet fullt av tankar kring projektet ”Slottsgatan stories” som jag håller på att klippa klart ett avsnitt av. Det är ett dokumentärprojekt som jag gör tillsammans med min kurskamrat Albin, som också gör sin praktik här. 

Hur kom det sig att du hamnade här?
– Sara föreläste under en av mina kurser på Örebro universitet. Jag gillade verkligen hennes energi och tyckte hon hade ett nytänkande sätt att tänka kring beställningsfilm. När Albin sen berättade att han fått praktik här ville jag också ta den chansen. 

Varför vill du jobba med film?
– Jag hade en lärare i gymnasiet som tidigare jobbat med film. Han var väldigt entusiastisk och visade alltid oss elever mycket film. Det fick mig att få upp ögonen för att vem som helst faktiskt kan ge sig in i filmbranschen – även jag!

Du började hos oss i januari och nu har större delen av praktikperioden gått. Känns det fortfarande som rätt bransch för dig?
– Det gör det absolut! Tidigare trodde jag att idé- och manusarbete var mest rätt för mig. Men under praktiken har jag upptäckt att jag älskar att redigera! Så jag ska försöka lära mig så mycket om klippning som det bara går nu under min sista tid på praktiken. 

Vad tycker du själv om att se på för film?
– Min sambo sysslar också med film, så vi brukar se väldigt mycket film tillsammans. Det är blandade genrer, alltifrån gamla klassiker från 50-talet till det som går på bio just nu. Vi brukar turas om att ge varandra tre alternativ på filmer att se. På så vis får båda två vara med och bestämma. 

Jaha, du lever och andas film då låter det som!
– Ja det blir mycket film! Men jag gillar också att pyssla hemma med inredning, vill ha det fint omkring mig . En ledig dag sitter jag gärna och målar med akvareller. 

Vår webbplats använder Cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du villkoren för dessa.