Välj en sida

Nyhet

Emelie Pless är vårt nya stjärntillskott

Hon fick en kick av studentradion, blev journalist och hamnade på tv. Hon tycker att berättelser ur verkliga livet är de bästa och att en alltid ska våga tänka nytt och stort. För hur sticker vi annars ut? Klart att hon skulle till Tant Sara. Hej journalist och producent Emilie Pless, vi har längtat efter dig!

 – Jag har också längtat! Alltså jag skrattar och har så kul här på Tant Sara och det är viktigt. Sedan finns det också så otroligt mycket kunskap och erfarenhet som jag kan lära mig massa av. Tillsammans kommer vi kunna skapa häftiga grejer. Jag tror alla här vågar tänka större.

På vilket sätt?
– Vi tänker aldrig ”nej det går inte” utan vi testar och kör! Alla vi här vet också att det går utmärkt att göra riktigt bra tv och film i hela Sverige, inte bara i de större städerna. Det blir dessutom bättre berättelser om du har ett större perspektiv.

Du har varit reporter och programledare på Sveriges Television och Sveriges Radio och de senaste åren producerat beställningsfilm…
– Ja, hur blev det så? Jag hade egentligen inte någon dröm om det här när jag var liten. Jag var mer av en teaterapa som sjöng och dansade. Men så hände något när jag pluggade på universitetet och började med studentradio. Det var ett så himla adrenalinpåslag… trots att rekordet låg på 12 lyssnare. Bara grejen att det var några som lyssnade älskade jag. Sedan dess har jag varit fast i berättandet, jag älskar berättelser ur det verkliga livet.

Vad i det är det som kittlar?
– Det är lyxigt att få ta del av människors berättelser, när man lyssnar på andra lär man sig ofta saker om sig själv. Och som producent får du höra hela storyn, den en timme långa intervjun som i slutändan ska bli två minuter. Och det älskar jag.

Du älskar bra film också. Vad är bra film för dig?
– Bra film är när hantverket är så pass skickligt att jag dras med in i berättelsen. Och när det bjuds på något nytt, när någon vågat testa ett nytt grepp. Vi ser så mycket film i flöden överallt i dag, det gäller att sticka ut och våga överraska.

Du är journalist i botten – hur hjälper det dig i jobbet?
– Jo, men som nyhetsreporter är du ute på jobb varje dag. Varje dag frågar du dig hur ska vi berätta den här historien? Det är verkligen en jättebra skola. Min starkaste drivkraft är nyfikenheten, jag vill alltid samla på mig massa information, och det har nog också mycket med mina år som journalist att göra.

Men du. Inte bara journalist. Du…
– Ja alltså jag vill knappt säga det för jag har av någon märklig anledning så svårt att identifiera mig med det. Men jag stickar. Det är något slags mani, jag stickar tröjor och mössor och kan bara inte sluta. Det är därför jag städar så sällan.

Vår webbplats använder Cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du villkoren för dessa.